Montea finalist voor award Onderneming van het Jaar 2024

Nieuws, Warehousing
Koen Heinen
Een simulatie van een batterijpark bij een site van Montea
Een simulatie van een batterijpark bij een site van Montea © Montea

Logistiek vastgoedgroep Montea is genomineerd voor de award ‘Onderneming van het Jaar 2024’. Het bedrijf had eind 2023 95 sites in portefeuille, goed voor een totale oppervlakte van bijna 2 miljoen m2. De winst over 2023 bedroeg 90 miljoen euro.

Montea neemt het in de finale op tegen luierproducent Drylock Technologies, sportbedrijf Golazo en chipproducent X-Fab, zo meldt De Tijd. De winnaar wordt bekendgemaakt op 10 december. De award ‘Onderneming van het Jaar’ is een organisatie van consultancybedrijf EY in samenwerking met De Tijd/L’Echo, BNP Paribas Fortis en WorxInvest. De finalisten worden geselecteerd door EY op basis van selectiecriteria zoals groei, financiële resultaten, ondernemerschap, internationalisering, duurzaamheid en deugdelijk bestuur.

2 miljoen m2

De logistiek vastgoedontwikkelaar uit Erembodegem werd in 1977 opgericht door Pierre De Pauw. Gestart in België heeft het bedrijf zijn portefeuille de voorbije jaren gestaag uitgebreid, zowel in omvang als geografisch. Naast België is de groep ondertussen aanwezig in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Eind 2023 had Montea in totaal 95 sites in portefeuille met een totale oppervlakte van bijna 2 miljoen m2. Daarvan bevinden er zich 41 in België, goed voor 896.000 m2. Nederland telde eind vorig jaar 34 sites met een totale oppervlakte van 814.000 m2. In Frankrijk stond de teller eind 2023 op 18 sites van in totaal 213.000 m2. Duitsland was eind vorig jaar goed voor twee sites van in totaal 36.000 m2.

Ondertussen is de portefeuille verder aangegroeid tot een honderdtal sites. Eerder dit jaar kondigde Montea aan dat het de komende jaren 1 miljoen m2 van zijn landbank wil omzetten in projecten.

30 miljoen in batterijparken

De groep zet ook sterk in op duurzaamheid. Zo kondigde Montea eerder dit jaar een investering aan van 30 miljoen euro in batterijparken op zijn logistieke sites.

Als Montea de award wint, treedt het in de voetsporen van onder meer Willy Naessens Group (2023), watertechgroep Aliaxis, Groep Aertssen, rekkenbouwer Stow, diepvriesgroep Ardo, Kinepolis en branchegenoot WDP.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.