Descartes, rechtszaak en opruimen ravage na ongeval

Kort, Varia
Charlotte De Noose
De 'Yu Zhou Qi Hang' komt in aanvaring met een terminalkraan in Keelung, Taïwan
De ‘Yu Zhou Qi Hang’ komt in aanvaring met een terminalkraan in Keelung, Taïwan © Weeee

Descartes heeft leverancier van omnichannel e-commerceoplossingen Sellercloud overgenomen, opruimen ravage na ongeval met havenkranen in Keelung kosten zo’n 40 miljoen dollar en voor de correctionele rechtbank is de zaak ingeleid over een poging tot diefstal van tien ton cocaïne.

DESCARTES SYSTEMS GROUP –

Het Canadese multinationale technologiebedrijf Descartes Systems Group, gespecialiseerd in software voor de supplychain en logistiek, heeft het Amerikaanse Sellercloud overgenomen, een leverancier van omnichannel e-commerceoplossingen. Sellercloud ondersteunt handelaren, distributeurs en fabrikanten met multichannel ecommerceactiviteiten. De Inventory Management- en Order Management-oplossingen van Sellercloud helpen klanten om voorraadniveaus via meerdere verkoopkanalen te synchroniseren, plannen en beheren. Descartes is een toonaangevende speler op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. (YDS)

HAVENKRAAN –

De schade na de botsing tussen twee havenkranen op maandag 14 oktober in de Taïwanese haven van Keelung, blijkt al bij al mee te vallen. Een schip met daarop nieuwe havenkranen raakte een havenkraan op de terminal. Door de aanvaring stuikte de kraan in elkaar en viel daarbij op vier lege containers en een volle container, zo meldt de Taïwanese krant ET Today. Bij het ongeval vielen geen gewonden. De activiteiten in het terminalgebied werden wel voor enkele dagen opgeschort. Nog volgens de krant worden de kosten voor het opruimen van de ravage geschat op zo’n 40 miljoen dollar. De havenexploitant en de scheepsexploitant zijn in gesprek met hun verzekeraars over de verantwoordelijkheid voor de schade. (BM)

RECHTSZAAK –

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag 22 oktober de zaak ingeleid over een poging tot diefstal van tien ton cocaïne die door de douane in beslag werd genomen. Negentien beklaagden staan terecht, onder wie de gezochte Nederlandse drugscrimineel ‘Bolle’ Jos Leijdekkers, die de opdrachtgever zou zijn geweest. Het dossier wordt op 15 en 22 januari behandeld. Dat meldt persagentschap Belga. De douane ontdekte op 16 oktober 2023 een partij cocaïne in een container met sojameel die gelost was op Kaai 1742 in de Antwerpse haven. Om praktische redenen werd de container naar een loods in Kalmthout gebracht, waar de drugs eruit werden gehaald. Het bleek om een partij van maar liefst tien ton cocaïne te gaan. De drugs werden een dag later rond 19.00 uur onder begeleiding van de politie overgebracht naar een magazijn van de douane in Antwerpen in afwachting van vernietiging. Niet veel later doken gewapende mannen op aan de loods in Kalmthout. Ze bedreigden een man en doorzochten de loods, waarna ze weer vertrokken. (YDS)