Een businesshotel waar ook toeristen welkom zijn. Dat is kort samengevat het concept van Hotel & Bistro Reynaert. Het werd twee jaar geleden geopend door Jo Van Moer en Anne Verstraeten in het Nederlandse Kapellebrug (Hulst), net over de grens met België.
Drie jaar geleden lanceerde Van Moer Logistics het plan om een hotel te openen in Kappellebrug. Het wou daarmee inspelen op de verplichte weekendrust voor zijn buitenlandse vrachtwagenchauffeurs. Ingegeven door het Mobility Package opende Van Moer Logistics echter een vestiging in Duitsland, waardoor de invulling van het hotel in Kappellebrug, Reynaert, evolueerde.
Na de opening anderhalf jaar geleden groeide Reynaert vooral uit als een trekpleister voor zakenmensen die vanuit de Waaslandhaven en de Zeelandse havens in de week hun weg vinden naar het businesshotel. “In het weekend ligt de klemtoon dan weer op wandel- en fietstoeristen die hier de prachtige grensstreek komen verkennen”, zegt Verstraeten. “Voor hen bieden we speciale arrangementen aan in samenwerking met lokale partners. Zo is er bijvoorbeeld een wandeling die in het teken staat van chocolade.”
Amerikaanse wielrensters
In Hotel Reynaert krijgen ze geregeld bijzondere gasten over de vloer. “Je hebt hier heel wat evenementen in de buurt. Zo hebben we al artiesten te slapen gelegd voor de festivals Crammerock en Vestrock. Laatst hadden we professionele wielrensters uit de Verenigde Staten te gast van het USA Cycling Team”, weet Verstraeten. “Ook met Verbeke Foundation, het bijzondere kunstdomein van Geert en Carla Verbeke, hebben we een goede samenwerking. Zij leggen bij ons regelmatig gasten te slapen.”
Van Moer Logistics schakelt het hotel ook in om zijn eigen werknemers in de watten te leggen. “Zij kunnen via ons intern waarderingsplatform ‘JO-kers’ sparen om te ontbijten, dineren en overnachten in Hotel Reynaert. Ook voor de organisatie van babyborrels en huwelijken krijgen we geregeld aanvragen.”
Bistro Reynaert
Begin dit jaar ging Hotel Reynaert ook in zee met Bart De Vos, de uitbater van de nabijgelegen Brasserie Renard in het Oost-Vlaamse Stekene. “Samen met zijn chef Maarten staat Bart aan het roer van de bistro waar ze in de keuken zoveel mogelijk werken met lokale streekproducten van gerookte vis tot lokale bieren. De bistro is overigens ook toegankelijk voor mensen die niet in het hotel verblijven van woensdag tot zondag”, zegt Verstraeten. Ze blikt tevreden terug op de eerste levensjaren van Hotel Reynaert. “De waardering die we van onze gasten krijgen, doet deugd. Zo krijgen we op Booking.com een rating van 8,7 op 10.”
Meer info: https://www.hotelreynaert.com/