Intervest, Mercator, Deutsche Post DHL Group en kilometerheffing

Kort, Varia
Melanie De Vrieze
Sluis Ampsin-Neuville op groot gabariet
Een illustratie van de nieuwe sluis van Ampsin-Neuville op de Maas op groot gabariet © Sofico

Intervest benoemt nieuwe CEO, het museumschip Mercator wordt vernieuwd, er komen nieuwe tarieven voor de kilometerheffing vanaf 1 juli en Deutsche Post DHL Group bereikt enkele belangrijke mijlpalen in zijn streven naar duurzaamheid.

MERCATOR –

In de eerste week van mei starten de vernieuwingswerken aan het museumschip ‘Mercator’ in Oostende, meldt Belga. Zo worden onder meer de masten verwijderd evenals een groot deel van de zeilen. De nieuwe onderdelen worden in het voorjaar van 2024 teruggeplaatst. Om de werken aan de masten uit te voeren, werd het schip verplaatst naar een nieuwe locatie aan het Jan Piersplein in Oostende. Eerst worden de ra’s, de horizontale rondhouten aan de voorste mast, verwijderd. Ze worden vervangen door stalen exemplaren om de levensduur te verlengen van twintig naar vijftig jaar. Ook het volledige touwwerk met blokken zal vernieuwd worden. Kostprijs van de renovatie: 500.000 euro. De Stad Oostende krijgt hiervoor steun van het Agentschap Onroerend Erfgoed. Tijdens de werken van 1 tot en met 7 mei is het museumschip gesloten voor het publiek. (KH)

INTERVEST –

De raad van toezicht van vastgoedontwikkelaar Intervest Offices & Warehouses heeft Joël Gosele benoemd als CEO. De nieuwe topman heeft vijftien jaar vastgoedervaring binnen verschillende management-, commerciële en financiële functies. Als chief investment officer (CIO) heeft hij de voorbije jaren het investeringsteam geleid, wat resulteerde in de groei van de logistieke vastgoedportefeuille. Daarvoor was hij onder meer aan de slag in Londen voor Redevco Investment Management, bij Degroof Petercam en bij Deloitte. Volgens het bedrijf bekrachtigt de raad van toezicht met deze benoeming de #connect2025-strategie met een doorgedreven focus op het logistieke vastgoedsegment en geïntensifieerde assetrotatie, binnen het kader van de ESG (Environmental, Social, Governance)-ambities. (KH)

KILOMETERHEFFING –

In Vlaanderen, Brussel en Wallonië gelden vanaf zaterdag 1 juli 2023 nieuwe tarieven voor de kilometerheffing. In Vlaanderen en Brussel gaat het om een indexaanpassing. Nadat de tarieven voor de kilometerheffing in Wallonië op 1 januari geïndexeerd werden, voert Sofico (Société wallonne de financement complémentaire des infrastructures) op 1 juli een tariefaanpassing door. Er komen op 1 juli geen betalende tolwegen bij in de drie gewesten. De software van ingeschakelde OBU’s (On Board Units) van de zeven dienstverleners die geaccrediteerd zijn voor de kilometerheffing in België zal automatisch geüpdatet worden met de nieuwe tarieven die vanaf 1 juli van kracht zijn. (YDS)

SLUIS AMPSIN-NEUVILLE –

Op de Maas tussen Hoei en Amay zijn werken aan de nieuwe sluis op groot gabariet (9.000 ton) volop aan de gang. De ingebruikname is voorzien in het eerste trimester van 2024. Begin 2022 werd aan het sluizencomplex al een eerste nieuwe sluis voor schepen tot 4.500 ton in gebruik genomen. De werken aan de sluis op groot gabariet van 225 x 25 meter gingen van start in januari van vorig jaar met de afbraak van de oude sluis. Midden mei worden de sluisdeuren geplaatst. De laatste betonstructuren worden in juli gerealiseerd. In november wordt de sluis onder water gezet zodat tegen het einde van het jaar de eerste testvaarten kunnen plaatsvinden. De officiële ingebruikname is voorzien in het eerste trimester van 2024. De oude sluizen vormden een flessenhals voor de binnenvaart vanuit Antwerpen en de rest van Europa richting Wallonië. De nieuwe sluizen moeten van de Maas een Europese vaaras maken als onderdeel van de TEN-T-as Rijn/Maas-Main-Donau. (KH)

VAN CAUWELAERTSLUIS –

De Van Cauwelaertsluis is op donderdag 27 april 2023 van 8.00 uur tot 16.00 uur tijdelijk buiten dienst wegens onderhoudswerken. De sluis is dan gesperd voor alle scheepvaart. (JD)

HEINENOORDTUNNEL –

In Nederland is de Heinenoordtunnel in de snelwegverbinding A4 Bergen op Zoom-Rotterdam in beide richtingen gesloten van vrijdag 28 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 05.00 uur. Dat betekent dat verkeer tussen Antwerpen en Rotterdam gebruik moet maken van de A16 via grenspost Hazeldonk, Breda en de Moerdijkbrug. Het blijft voor havenverkeer mogelijk via Bergen op Zoom en Roosendaal naar Rotterdam te reizen via de A58, A17 en A16. (JKV)

DEUTSCHE POST DHL GROUP

Met zijn streven naar netto-nuluitstoot tegen 2050 heeft de Deutsche Post DHL Group al belangrijke mijlpalen bereikt. Wereldwijd heeft het al meer dan 30.000 elektrische voertuigen in zijn leveringsvloot opgenomen en tot 12 volledig elektrische vrachtvliegtuigen besteld. Het concern stelde vorig jaar ook meer dan 830 miljoen liter SAF (duurzame vliegtuigbrandstof) veilig tot 2026. Meer dan de helft van de DHL Supply Chain-faciliteiten zijn CO2-neutraal. DHL lanceerde ook de GoGreen Dashboard voor klanten om de rapportage te stroomlijnen. Het bedrijf ontvangt ook meer dan duizend deelnemers voor zijn eerste wereldwijde top – The Era of Sustainable Logistics – van 25 tot 27 april 2023 in Valencia. (MDV)

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Intervest, Mercator, Deutsche Post DHL Group en kilometerheffing – Flows

Intervest, Mercator, Deutsche Post DHL Group en kilometerheffing

Kort, Varia
Melanie De Vrieze
Sluis Ampsin-Neuville op groot gabariet
Een illustratie van de nieuwe sluis van Ampsin-Neuville op de Maas op groot gabariet © Sofico

Intervest benoemt nieuwe CEO, het museumschip Mercator wordt vernieuwd, er komen nieuwe tarieven voor de kilometerheffing vanaf 1 juli en Deutsche Post DHL Group bereikt enkele belangrijke mijlpalen in zijn streven naar duurzaamheid.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login