Foodcareplus samen met Intercont+ voor betere supplychain voeding

Nieuws, Warehousing
Koen Heinen
Steve Allaert (derde van links), directeur Foodcareplus, samen met de Indiase partners van Intercont+
Steve Allaert (derde van links), directeur Foodcareplus, samen met de Indiase partners van Intercont+ © Foodcareplus

Het Antwerpse Foodcareplus heeft een partnership gesloten met de Indiase containerlogistieker Intercont+. Zo willen ze verbeterde supplychainoplossingen bieden voor import en export van voeding tussen India en wereldwijde markten.

In het kader van het partnership stelt Foodcareplus, een onderdeel van Remant Group, zijn uitgebreid koudeketennetwerk ter beschikking samen met de containerfaciliteiten van Intercont+.

Grote producent en exporteur

India is een van de grootste producenten en exporteurs van landbouwproducten ter wereld. Met de samenwerking zal de export van vlees, zuivelproducten en verse voeding naar internationale klanten gefaciliteerd worden. Tegelijkertijd zal de toenemende vraag van India naar duurzame oplossingen voor import van vers fruit, chocoladeproducten en gespecialiseerde voedingsproducten aangepakt worden.

“Als Foodcareplus leveren wij op maat gemaakte transport- en logistiekoplossingen voor die producten wereldwijd en integreren ze naadloos met het logistieksysteem van Intercont+ in India”, benadrukt het Antwerpse bedrijf.

Vertrouwen

Volgens Foodcareplus vormt vertrouwen tussen traders en leveranciers een belangrijke uitdaging in de internationale handel. Dat leidt tot onzekerheid over productbeschikbaarheid, kwaliteit en betrouwbare transportdiensten. “Met ons partnership beantwoorden we aan die uitdagingen door het ter beschikking stellen van een betrouwbaar netwerk en te opereren als een onafhankelijke 3PL- logistieke dienstverlener. Internationale bedrijven die landbouwproducten aankopen vanuit India, kunnen een beroep doen op onze containers nabij foodhubs. Dat is essentieel, gezien het grote en complexe binnenlands transportnetwerk in India”, onderstreept Foodcareplus.

Kostefficiëntie

Door de aanzienlijke transportvolumes zorgt het partnership voor schaalvoordelen en lagere transportkosten. Daarnaast worden de klanten door de douanereglementering geloodst.

Ondanks de focus op kostefficiëntie wordt er niet ingeboet op kwaliteit van de dienstverlening. “Het bewaren van de koude keten van bij het laden tot het lossen is cruciaal om kwaliteitsverlies te voorkomen en om de houdbaarheid te verlengen. Door onze beider expertise in temperatuurgecontroleerde logistiek, kunnen we een optimaal koudeketenbeheer garanderen en de bederfbare goederen in goede conditie op hun eindbestemming afleveren. Samen stroomlijnen we de import- en exportstromen van en naar India met verbeterde efficiëntie, betrouwbaarheid en tevredenheid in de voedselketen tot gevolg”, besluit Foodcareplus.