Maersk beloont medewerkers met coronabonus van 1.000 dollar

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet

Als dank voor de uitzonderlijke inspanningen in 2020 krijgen de medewerkers van de Deense rederij Maersk wereldwijd een bonus van 1.000 dollar. “Het is geen evident jaar geweest, en daarom ‘een dikke merci’ aan iedereen”, klinkt het.

“Onze mensen hebben keihard gewerkt en de financiële resultaten zijn beter dan gehoopt”, vertelt gedelegeerd bestuurder van Maersk Line Belgium Michel Marstboom. “De COVID-19-situatie is mentaal niet simpel. Velen moesten het voorbije jaar thuiswerken, wat niet evident is. Er is geen naschoolse kinderopvang en normale ontspanningen zoals sporten of eens op café gaan is er niet meer bij. Toch staan onze medewerkers elke dag paraat om de klanten voort te helpen.”

De schenking van een ‘Exceptional Recognition’-bonus werd in een interne nota bekendgemaakt. “Het nieuws heeft aan de andere kant van de wereld al veel teweeggebracht”, vertelt hij. “In Azië werden er al lustig filmpjes op sociale media gedeeld. In sommige landen is 1.000 dollar echt veel geld.” 

Verrassing

“De extra bonus kwam ook voor ons als een grote verrassing”, gaat hij verder. “Met het goede werk dat we verricht hebben, hadden we dit jaar al besloten om een groter kerstcadeau te geven. Normaal kunnen de mensen kiezen uit een grote gerookte zalm met een fles wijn of alleen een wijnpakket. Dit jaar delen onze managers een draadloze koptelefoon – een set AirPods – uit bij de mensen thuis.”

Het Antwerpse agentschap telt 110 werknemers. De eenmalige bonus van 1.000 dollar bruto wordt in december 2020 uitgekeerd. De som komt bovenop de jaarlijkse werkbonus die wordt berekend volgens de ‘scorecard’ binnen het global incentive program. 

Julie Desmet

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.