DEME huldigt schepen virtueel in: gasten krijgen 360°-rondleiding

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Een schip dopen in coronatijden is niet evident. Bij baggeraar DEME gingen ze de virtuele toer op om twee nieuwe schepen in de vloot te verwelkomen.

DEME organiseerde een digitale naamgevingsceremonie voor zijn volgende generatie sleephopperzuigers ‘Bonny River’ en ‘Meuse River’. Een online-evenement, inclusief het traditionele stukslaan van een fles tegen de romp, vervangt de traditionele pomp and circumstance. Genodigden kregen een 360°-virtuele tour aan boord, die werd georganiseerd door de kapiteins en bemanning van DEME.

De 8.300 m³ grote ‘Meuse River’ werd officieel benoemd door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters, en de 15.000 m³ grote ‘Bonny River’ door Els Verbraecken, chief financial officer bij DEME. Toen beide schepen zich bij de vloot voegden, hadden ze een volle orderportefeuille en zetten ze direct koers naar hun projecten. Maar DEME kon een speciale vlootmijlpaal niet voorbij laten gaan zonder een feestje te vieren, dus was het plan om de schepen een paar dagen naar huis te brengen voordat ze weer vertrokken. Vanwege de huidige COVID-19-situatie besloot DEME om in plaats daarvan een virtueel evenement te organiseren, waarbij alle gasten aanwezig waren via een webcast en de peetmoeders de ceremonie op afstand uitvoerden.

Doopmeter Lydia Peeters

Peeters: “Ik ben er trots op de meter te zijn van ‘Meuse River’, een sleephopperzuiger van maar liefst 8.300 m³. Ik wens DEME Group, de kapiteins en de bemanning een veilige reis met een van de nieuwste schepen van hun vloot. De naamgevingsceremonie was bijzonder, inclusief een virtuele tour aan boord van de schepen. We kregen een uniek kijkje achter de schermen. ” Luc Vandenbulcke, CEO DEME Group, voegt toe: “Elke naamgevingsceremonie is uniek, maar deze was echt uitzonderlijk. We waren natuurlijk teleurgesteld dat onze gasten onze baanbrekende nieuwe vlootuitbreidingen niet persoonlijk konden verwelkomen. Dit zijn geavanceerde, innovatieve schepen en we hebben innovatieve technologie gebruikt om ervoor te zorgen dat het virtuele evenement kon doorgaan zonder mensen bij elkaar te brengen. Beide schepen bewijzen hun veelzijdigheid en efficiëntie al op projecten over de hele wereld. We wensen hen en hun bemanning veel succes in de toekomst.”

Milieuvriendelijk baggeren 

Beide schepen hebben innovatieve technolgieën aan boord. ‘Bonny River’ kan zeer harde bodems baggeren en kan werken in diepe wateren van meer dan honderd meter. Dit ‘slimme’ nieuwe baggerschip combineert een zeer lange zuigleiding en een groot draagvermogen met een beperkte diepgang. Bovendien heeft de TSHD (Trailing Suction Hopper Dredger) een heavy-duty sleeppijp met een rots-sleepkop. Voortbouwend op het succes van haar zusterschip, de sleephopperzuiger ‘Scheldt River’, kan DEME met ‘Meuse River’ klanten voorzien van een identiek, zeer efficiënt en krachtig schip voor een brede scala aan baggeractiviteiten.

‘Meuse River’ heeft een zeer geringe diepgang en een Dynamic Positioning & Dynamic Tracking (DP/DT)-systeem om de manoeuvreerbaarheid en het positiebehoud te verbeteren. Beide schepen zijn voorzien van verschillende milieu-innovaties. ‘Bonny River’ kan ‘closed loop baggeren’ uitvoeren, waarbij de troebelheid die door het proceswater wordt gegenereerd, wordt geëlimineerd. Dat is vooral belangrijk in ecologisch kwetsbare gebieden. Bovendien verminderen de vorm van de romp en de versnellingsbak met twee versnellingen het brandstofverbruik aanzienlijk. Beide schepen zijn ontworpen om dual fuel-capaciteit te hebben, waardoor het mogelijk is om op lng te varen. Ze hebben ook een ‘Green Passport’ en ‘Clean Design’-waarmerk.

Michiel Leen

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
DEME huldigt schepen virtueel in: gasten krijgen 360°-rondleiding – Flows

DEME huldigt schepen virtueel in: gasten krijgen 360°-rondleiding

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Een schip dopen in coronatijden is niet evident. Bij baggeraar DEME gingen ze de virtuele toer op om twee nieuwe schepen in de vloot te verwelkomen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login