CMA CGM en MSC voltooien integratie Tradelens

Nieuws, Scheepvaart
Jonas Van Boxel

Na een transformatiefase van anderhalf jaar zijn rederijen CMA CGM en MSC geïntegreerd op het blockchainplatform Tradelens. De voltooiing is goed nieuws voor klanten die zaken doen met meerdere rederijen, zeggen initiatiefnemers Maersk en IBM.

De aansluiting van CMA CGM en MSC werd in mei 2019 aangekondigd en is nu voltooid. Vanaf nu zijn de rederijen geïntegreerd op Tradelens, waardoor hun documenten en scheepvaartdata nu eenvoudiger en veiliger gedeeld worden met terminals, douane en andere logistieke actoren die aangesloten zijn op het blockchainnetwerk.

“De toevoeging van deze twee globale scheepvaartleiders betekent een cruciale mijlpaal voor de sector, die tot op heden te veel steunde op handel op papier en manuele verwerking van documenten. Dit zorgde voor hogere kosten en stroevere handel”, zeggen Maersk en IBM.

Reusachtige testfase

Een sleutelmoment tijdens de integratie was een reusachtig proefexperiment met 15 klanten, meer dan 3.000 afzonderlijke zendingen, 100.000 evenementen en 6.000 containers. Die test toonde aan dat Tradelens data snel en nauwkeurig verspreidt naar de verschillende toeleveringsketens.

“Een dergelijke samenwerking over de gehele sector is werkelijk ongezien”, zegt vicepresident Marc Bourdon van CMA CGM. “Enkel door samen te werken en gedeelde standaarden af te spreken, kunnen we de digitale transformatie uitvoeren die elk deel van de globale scheepvaart aanbelangt.”

Zichtbaarheid

Voor klanten is de toevoeging van CMA CGM en MSC een goede zaak, zegt Tradelens. “Hierdoor zullen gegevens vollediger zijn, bij handel met meerdere rederijen. Bovendien kunnen andere leden zoals havens, terminals en autoriteiten data gebruiken om een volledig beeld van vrachttransport over de wereld te krijgen. Terminals die Tradelens gebruiken om hun planning te verbeteren, krijgen toegang tot veel meer gegevens voor het verwerken van multi-carrier schepen.”

TradeLens werd gelanceerd in 2018 en telt meer dan 175 organisaties, waarvan meer dan tien grote rederijen. Het blockchainplatform bevat data van meer dan 600 havens en terminals en traceerde al 30 miljoen containerzendingen.

“Door de integratie te voltooien, kunnen we onze klanten en zakenpartners nu laten zien hoe ze waarde van het platform kunnen creëren”, zegt CDIO Andre Simha van MSC. “We hopen dat velen van hen erbij zullen aansluiten, waardoor een nog groter en voordeliger ecosysteem ontstaat.”

Jonas van Boxel

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
CMA CGM en MSC voltooien integratie Tradelens – Flows

CMA CGM en MSC voltooien integratie Tradelens

Nieuws, Scheepvaart
Jonas Van Boxel

Na een transformatiefase van anderhalf jaar zijn rederijen CMA CGM en MSC geïntegreerd op het blockchainplatform Tradelens. De voltooiing is goed nieuws voor klanten die zaken doen met meerdere rederijen, zeggen initiatiefnemers Maersk en IBM.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login