Antwerpse Eco Modal nieuwe lijnagent voor Oceanwide Logistics

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet

De Antwerpse douane-expediteur Eco Modal Transport & Shipping is aangesteld als lijnagent voor de Duitse NVOCC (Non-Vessel Operating Common Carrier) Oceanwide Logistics. Het bedrijf breidt daarmee zijn activiteiten in overzees transport fors uit.

“Ik had al eerder samengewerkt met Oceanwide Logistics (OL)”, vertelt William De Nijs, die begin augustus 2020 als business development manager aan de slag is bij Eco Modal. “Ik heb hen aangeschreven en OL was zeer enthousiast om onze samenwerking te hervatten.”

Eco Modal heeft zijn eigen douaneafdeling en beschikt over een eigen transportfirma. Sinds 1 september 2020 profileert Eco Modal zich ook als lijnagentuur voor een NVOCC voor verschepingen wereldwijd. Klantgerichtheid staat daarbij voorop.

“Door de schaalvergroting in de lijnvaart is de persoonlijke service sterk afgenomen”, vertelt oprichter en CEO Erik Smet. “NVOCC’s creëren daarin een meerwaarde.”

“Als lijnagent voor een NVOCC kan je zowel ten dienste staan van kmo’s als andere expediteurs, vult De Nijs aan. “Wij doen voor hen het huiswerk en zijn het ‘single point of contact’.”

Eigen bill of lading

Eco Modal concentreert zich als lokale vertegenwoordiger op de regio België, Luxemburg en het hinterland van Antwerpen, zijnde Zuid-Nederland, West-Duitsland en Noord-Frankrijk. “We nemen alles mee wat in een container past”, vertelt De Nijs. “Omdat we met meerdere rederijen samenwerken, kunnen we meer afvaarten aanbieden dan elke rederij apart.”

Een NVOCC zorgt ook zelf voor het vervoersdocument voor een zeevrachtzending. “Het voordeel hiervan is dat we te allen tijde een eigen OL ‘house bill of lading’ kunnen uitgeven aan de klant”, vertelt De Nijs. 

Ecologisch en multimodaal

Eco Modal is in 2001 opgestart als een expeditiebedrijf ‘pur sang’ en bood zijn logistieke diensten aan aan de Braziliaanse fruitsapspeler Citrovita, die over zijn eigen terminal beschikte aan het Vrasenedok op linkeroever. Uit die samenwerking is ‘Eco Modal’ ontstaan. De zaak opereerde toen nog onder de naam ‘Euro Nordic Belgium’. Daaruit is Eco Modal afgesplitst.

“Om het sinaasappelconcentraat energiezuinig te kunnen vervoeren, investeerden we fors in tanktrailers met een dubbele isolatie”, vertelt Smet. “Ons doel was om zonder genset (generator set) in heel Europa te kunnen leveren. Met de tanks konden we een termijn van vijf dagen overbruggen. We zijn ervan overtuigd dat een expediteur ook over zijn eigen materieel moet beschikken om te kunnen groeien.”

Voedingssector

“We voelden in onze sector de noodzaak om ons op een specifieke niche te richten”, gaat Smet verder. “We staan een verscheiden cliënteel bij, maar de focus ligt op geconditioneerde goederen zoals zeevruchten.”

Op termijn wil Eco Modal zich nog sterker profileren als een allround logistieke speler die end-to-endoplossingen op maat aanbiedt. “Ons doel is om in eigen beheer het overzees transport, vooral uit Latijns-Amerika en Azië, voor bedrijven in de voedingssector te verzekeren, en dat we lokaal de afhandeling kunnen doen. Momenteel werken we samen met onderaannemers, maar we willen investeren in eigen loodsen en warehouseactiviteiten om de goederen over heel Europa via multimodaal transport te verdelen.”

Julie Desmet

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Antwerpse Eco Modal nieuwe lijnagent voor Oceanwide Logistics – Flows

Antwerpse Eco Modal nieuwe lijnagent voor Oceanwide Logistics

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet

De Antwerpse douane-expediteur Eco Modal Transport & Shipping is aangesteld als lijnagent voor de Duitse NVOCC (Non-Vessel Operating Common Carrier) Oceanwide Logistics. Het bedrijf breidt daarmee zijn activiteiten in overzees transport fors uit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login