Van Moer zet collega’s met 30-jarig dienstverband in de bloemetjes

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Steven Pauwels en Anja De Block 30 jaar in dienst bij Van Moer Logistics
Steven Pauwels en Anja De Block bij Van Moer Logistics © Van Moer Logistics

Op drie decennia tijd groeide Van Moer Logistics uit van een kleine transporteur tot een toonaangevende logistieke speler. Chief operating officer (COO) Steven Pauwels en customer service coördinator Anja De Block blikken terug op een loopbaan van dertig jaar bij Van Moer.

Bij Van Moer Logistics wordt COO Steven Pauwels omschreven als de stille kracht achter het ondernemersduo Jo Van Moer en zijn vrouw Anne. “Steven is tegelijk hun rechter- en linkerhand en stond mee aan de wieg van het bedrijf”, klinkt het.

Ondernemerschap

“Ik woonde destijds in de buurt van het bedrijf en hielp de vader van Jo geregeld in zijn grondwerkbedrijf. Dat ging van afval sorteren tot putten boren”, vertelt Pauwels. “Zo kwam ik ook bij Jo en Anne terecht. Zij waren op dat moment hun tweede magazijn aan het bouwen in Melsele. Hun ondernemerschap heeft mij altijd aangetrokken. Ze hadden de wil om er iets van te maken, om het goed te doen en om klanten kwalitatief te bedienen. We keken ook enorm op naar onze concurrenten. Dat waren de grote jongens. Niettemin dachten we altijd: ‘waarom zouden wij dat ook niet kunnen of zelfs niet beter kunnen?’”

Het is een instelling die ook vandaag nog wordt gehanteerd bij Van Moer Logistics. “Service bieden is voor ons heilig. Zo hebben we met heel veel klanten heel sterke relaties opgebouwd. We gaan er altijd 100% voor en gaan voor onze klanten door het vuur. Dat wordt niet vergeten.”

Ik zeg vaak dat ik de gelukkigste collega van het bedrijf ben en ik meen dat ook

Welk bijzonder moment is hem na al die jaren bijgebleven? “We hebben mijlpalen bereikt die we lieten gepaard gaan met een bedrijfsfeest. In 2005 vierden we de opening van Van Moer Rail, in 2008 de opening in Zwijndrecht en in 2015 vierden we ons 25-jarig bestaan”, zegt hij.

Aan stoppen denkt hij nog lang niet. “Ik zeg vaak dat ik de gelukkigste collega van het bedrijf ben. Ik meen dat ook. Ik doe het nog altijd heel graag. Je krijgt hier zoveel kansen en er zijn hier zoveel uitdagingen. We hebben het al zo ver geschopt, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Dat maakt mij oprecht gelukkig en fier.”

Eerste bediende ooit

Ook Anja De Block, de eerste bediende ooit bij Van Moer, vierde afgelopen zomer haar 30ste jaar bij Van Moer Logistics. “Ik herinner me mijn sollicitatie nog heel goed. Dat was op een trouwfeest van gemeenschappelijke vrienden”, zegt ze. “Jo en Anne vroegen me tussen pot en pint of ik niet bij hen wilde komen werken. Het werk sprak me aan en ik zag het als een uitdaging om mee te helpen bouwen aan ‘dat kleine firmaatje’ dat het toen was”, blikt ze terug. “Ik ben in die dertig jaar echt meegegroeid met het bedrijf: eerst aan het loket, dan dossierbeheer en later het uitwerken van nieuwe systemen. Ik heb heel veel kansen gekregen en veel mogen bijleren en doorgroeien. Vandaag ben ik als customer service coördinator vooral verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten.”

Als ik even geen bureauwerk had, ging ik meehelpen in het magazijn

Ze koestert mooie herinneringen aan de beginperiode. “Iedereen was bereid om bij te springen. We deden letterlijk ‘alles’. Als ik even geen bureauwerk had, ging ik meehelpen in het magazijn, zoals hoezen over de paletten trekken of in de truck nummertjes opschrijven. Als de telefoon ging, liep ik terug naar mijn bureau.”

Dat ze intussen dertig jaar op de teller heeft staan bij Van Moer Logistics is geen toeval. “Het bedrijf vraagt veel van je, maar geeft ook veel terug. Dat geeft energie. Ik heb die uitdagingen nodig. Het gaat er vandaag honderd keer professioneler aan toe dan in de begintijden, maar het warme gevoel is wat mij betreft identiek.”