Kristof Dockx heft het glas op 15 jaar Dockx Handling Equipment

Interview, Mensen
Bart Meyvis
Kristof Dockx, managing director bij Dockx Handling Equipment
Kristof Dockx, managing director bij Dockx Handling Equipment © Dockx Handling Equipment

Verhuurder van rollend havenmaterieel Dockx Handling Equipment vierde op 12 september 2024 zijn vijftienjarig bestaan. Het bedrijf toverde voor de gelegenheid een deel van zijn bedrijfshal om tot een gezellige ‘bruine kroeg’. De genodigden keken hun ogen uit.

Managing director Kristof Dockx is bij de inrichting van zijn evenementenlocatie niet over een nacht ijs gegaan. “We hebben de inrichting van onze bruine kroeg ‘Dockx Cafe’ tot in de kleinste details uitgewerkt”, zegt hij. “Het is precies zoals vroeger: je kan hier een pintje bestellen aan een vintage toog, biljarten of tafelvoetballen en er staan zelfs hardgekookte eieren op de tafels.”

“Straks hebben we uiteraard ook een uitgebreide walking dinner”, gaat hij verder. “Dit is trouwens ook hoe we werken met onze klanten: tot in de details en verre van generalistisch. Bij Dockx is alles persoonlijk en maatwerk.”

Lees verder onder de foto.

De 'bruine kroeg'
Het Dockx Cafe (c) Dockx Handling Equipment

Tijdens uw speech vertelde u over de grote sprong die u zo’n vijftien jaar geleden maakte?

Kristof Dockx: “Van jongs af droomde ik er al van om ondernemer te worden. Ik was aan het werk bij een invoerder van heftrucks en toen ik drieëndertig jaar oud werd, vond ik de tijd rijp om de sprong naar een eigen zaak te maken. Ondertussen staan we hier vijftien jaar verder. Het is echt een droom die is uitgekomen. Ik heb zowel een technische achtergrond als kennis van sales, wat me perfect doet aanvoelen wat onze klanten ervaren en nodig hebben.”

Lees verder onder de foto.

Het team van Dockx Handling Equipment
Het team van Dockx Handling Equipment (c) Dockx Handling Equipment

Je bent heel basic begonnen?

“Havens en heftrucks zijn altijd al mijn passie geweest. Ik ben met de zaak thuis gestart in 2009. Twee jaar later zijn we naar onze huidige locatie aan het Westeind in de Antwerpse haven verhuisd. We hebben ondertussen ook het volledige pand gerenoveerd. In 2020 hebben we een bedrijf overgenomen in Rotterdam, waar we nu een tweede vestiging hebben. In Antwerpen werken zo’n 25 vaste medewerkers. We zijn volledig gericht op het materieel dat binnen een havengebied wordt gebruikt en zijn niet alleen actief in Antwerpen en Rotterdam, maar ook in Gent en Luik.”

Wat moet ik me voorstellen bij rollend havenmaterieel?

“Dockx Handling Equipment is gespecialiseerd in de verhuur op lange termijn van havengerelateerd rollend materieel. Dat kan gaan van een kleine of grote heftruck, terminaltractoren en empty container handlers tot reach stackers, Bobcats en wielladers. We verhuren niet alleen het materieel, maar ontzorgen ook de klant. Zo nemen we een volledige technische dienst van klanten over, zodat zij zich op hun business kunnen focussen en tegelijkertijd kunnen rekenen op rollend materieel dat 24 op 7 beschikbaar is. De havensector is heel intensief en de machines draaien vaak ononderbroken. Daarom is het belangrijk dat we ter plaatse ook onze technische mensen stationeren om ervoor te zorgen dat onderhoudsgevoelige machines altijd in perfecte staat inzetbaar zijn. We zorgen ervoor dat de klant niet hoeft om te kijken naar een potentiële stilstand van machines.”

Lees verder onder de foto.

De site van Dockx Handling Equipment
Site van Dockx Handling Equipment (c) Dockx Handling Equipment

Hoe ziet de toekomst eruit voor Dockx Handling Equipment?

“Momenteel beschikken we over twee filialen, maar we kijken uiteraard verder. Het ontzorgen van onze klanten blijft onze grootste bekommernis en drijfveer. Dat primeert. Dat de klant volledig op ons kan rekenen, hebben we de afgelopen jaren wel bewezen. We zijn als het ware jarenlang getest geweest tijdens onze interventies”, besluit hij trots.

LEES OOK