Sinds 1 januari is Geert Dangreau, directeur kenniseconomie en internationalisering van POM West-Vlaanderen, de CEO van Bluebridge. Dat is het incubatie- en innovatiecentrum van Ostend Science Park. Hij volgde professor Carl Devos van de UGent op.
Sinds begin 2019 is Carl Devos, politicoloog, professor en ambassadeur van UGent in West-Vlaanderen, de CEO van Ostend Science Park, het West-Vlaams wetenschapspark met focus op blauwe economie. Sinds de zomer van 2022 vervulde hij ad interim ook de rol van ceo van Bluebridge, het incubatie- en innovatiecentrum dat het kloppend hart van Ostend Science Park vormt.
Op 1 januari heeft Bluebridge een definitieve CEO. Oostendenaar Geert Dangreau (47) neemt de verantwoordelijkheid op vanuit zijn hoedanigheid van directeur kenniseconomie en internationalisering bij POM West-Vlaanderen.
Meteoroloog
Geert Dangreau is van opleiding geograaf en startte zijn loopbaan in 2001 als meteoroloog bij de luchtverkeersleiding Belgocontrol, het huidige Skeyes. âBegin 2009 stapte ik over naar POM West-Vlaanderen, eerst met focus op energieprojecten. Vanaf 2013 mocht ik mee de lijnen uitzetten van de werking van de ‘Fabrieken voor de Toekomst’. Hiermee stimuleert POM West-Vlaanderen innovatie bij ondernemers binnen toonaangevende industriĂ«le sectoren, waaronder de blauwe economieâ, vertelt Dangreau.
Hij was bijvoorbeeld de stuwende kracht achter de realisatie van Blue Accelerator (testplatform op zee) en recent Drone Dock, een innovatie- en democentrum voor drones in Oostende. âDe zee heeft me altijd geĂŻnteresseerd. Ik zat al langer in de raad van bestuur van Bluebridge en heb er ook een kantoor.â
Ontmoetingsplek blauwe economie
âBluebridge richt zich zowel op start-ups en bedrijven als op kennisinstellingen, publieke partners en andere particuliere organisaties in de blauwe economie. We bieden onder meer kantoorruimte met bijhorende dienstverlening voor bedrijven. Met recente investeringen in betere accommodatie voor netwerkmomenten, opleidingen en vergaderingen, positioneren we Bluebridge ook als dĂ© ontmoetingsplek voor alle actoren uit de blauwe economie. De komende weken staan verschillende evenementen gepland zoals workshops over offshore energie en bezoeken van delegaties uit de Baltische Staten en de Verenigde Statenâ, vertelt Dangreau.
âWe willen op korte termijn meer bedrijven, studenten en onderzoekers verwelkomen. Op het vlak van maritieme industrie en digitalisering liggen er nog grote opportuniteiten. Ik geloof ook sterk in het inzetten van autonome vlieg- en vaartuigen in de offshore omgeving. We zullen verder gespecialiseerde trainingen huisvesten als een essentieel onderdeel van de communitywerkingâ, besluit Dangreau.