PostNL bouwt eerste Belgische pakjesdistributiecentrum in Willebroek

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Het Nederlandse postbedrijf PostNL zal een hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum voor pakjes bouwen in Willebroek. Het is het eerste distributiecentrum van de groep in België. Er zullen dagelijks 120.000 pakjes verwerkt worden.

De bouw van het nieuwe distributiecentrum werd bekendgemaakt bij de voorstelling van de kwartaalcijfers. Daaruit bleek dat het pakjesvolume in de maand maart met 11,1% is toegenomen als gevolg van de groeiende e-commercemarkt onder invloed van de coronamaatregelen. Over heel het kwartaal bedroeg de volumegroei 2,8%. Het distributiecentrum in Willebroek moet de groei in e-commerce helpen opvangen.

120.000 pakketten per dag

Het hoogtechnologische sorteer- en distributiecentrum wordt gebouwd op een terrein van 23.000 m² aan de Schoondonkweg in Willebroek. “De bebouwde oppervlakte bedraagt 7.000 m². Inclusief de mezzanine is de beschikbare oppervlakte 8.400 m². Eens op kruissnelheid zullen er 400 mensen tewerkgesteld worden, inclusief de bezorgers. Er zullen dagelijks 120.000 pakjes verwerkt worden”, legt Lies Florenti, woordvoerster van PostNL België, uit. In Willebroek zal de sortering voor heel de Belgische markt gebeuren. 

De energiezuinige sorteermachine kan snel sorteren in verschillende zendingen en per rit. Het nieuwe distributiecentrum moet tegen eind dit jaar/begin volgend jaar klaar zijn. “We willen operationeel zijn tegen de wintersolden en de voorjaarsdrukte”, zegt Florenti.

PostNL België

Momenteel werkt PostNL België vanuit 6 depots waar de ritsortering plaatsvindt. In Nederland beschikt de groep over 25 sorteercentra. “De vraag vanuit e-commerce blijft groeien. Om mee te blijven en de klanten kwaliteit te blijven bieden, moeten we verder uitbreiden”, besluit ze.

Koen Heinen

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.