STEF, DHL, GEODIS, INEOS, herdenkingsplein en reddingsboot

Kort, Varia
Charlotte De Noose
Doop reddingsboot 'Heroz'
Doop reddingsboot ‘Heroz’ © VBZR

DHL zal 8,7 miljoen dollar betalen om een rechtszaak over rassendiscriminatie te schikken, vestiging GEODIS in Kopenhagen verkrijgt het IATA CEIV Pharma-certificaat en STEF realiseerde in het eerste kwartaal een winststijging van 5,7%.

STEF –

Koellogistieker STEF heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een winststijging gerealiseerd van 5,7% op een omzet van 1,139 miljard euro. Voornamelijk de internationale activiteiten droegen bij tot die groei. In Frankrijk hebben de volumes van verse transportactiviteiten nog steeds te lijden onder de afnemende voedselconsumptie. Internationaal was er een positieve groei in Italië en werd ook in Portugal de organische groei verdergezet. België blijft profiteren van de integratie van TransWest, dat werd overgenomen in oktober 2023, en van de ingebruikname van de nieuwe logistieke hub in Tubeke. In Nederland zijn de inspanningen momenteel gericht op de integratie van het op 4 januari 2024 overgenomen Bakker Logistiek. In het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland groeien de activiteiten dankzij positieve wisselkoerseffecten en ondanks het moeilijke economische klimaat en de dalende consumptie. (KH)

DHL –

Het koeriersbedrijf DHL zal 8,7 miljoen dollar betalen en onder toezicht staan van een door de rechtbank aangestelde monitor om een rechtszaak over rassendiscriminatie te schikken die was aangespannen door de U.S. Equal Employment Opportunity Commission (EEOC), zo maakte het federale agentschap bekend. EEOC beschuldigde DHL ervan dat zwarte werknemers routes toegewezen kregen in buurten waar de criminaliteit hoger was dan bij blanke chauffeurs, dat zwarte werknemers grotere en zwaardere pakketten moesten vervoeren terwijl hun blanke collega’s de veel minder inspannende taak kregen om brieven te sorteren en dat zwarte en blanke werknemers gescheiden moesten werken. EEOC beweerde niet dat zwarte werknemers minder betaald werden of geen promotie kregen, “maar het afzonderen van werknemers en hen ongelijke werkopdrachten geven op basis van hun ras is net zo onwettig”, meldt EEOC. (JD)

REDDINGSBOOT –

De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) doopte zijn nieuwe reddingsboot ‘Heroz’, een afkorting van Hulp En Redding Op Zee (zie foto). Het uniek, zelf ontworpen schip kost 1,2 miljoen euro. De vereniging financierde de eerste fase zelf en kreeg voor de afwerking steun van sponsors uit de havengemeenschap. Bij de meer dan 5.500 interventies die VBZR in de voorbije vier decennia verrichtte, waren acties bij de scheepsongevallen met onder meer de ‘Herald of Free Enterprise’, ‘Flinterstar’ en ‘Al Oraiq’. De VBZR- vloot voor Search And Rescue (SAR) op zee bestaat nu uit drie boten: ‘Heroz’, ‘Sterken Dries’ en ‘Rescue Lions’. De meter van de nieuwe aanwinst is Anne Martens, arrondissementscommissaris bij de gouverneur van West-Vlaanderen. De peter is Rob Smeets, COO van hoofdsponsor Port of Antwerp -Bruges. (RJ)

HERDENKINGSPLEIN –

Het nieuwe herdenkingsplein op het sluizencomplex van Terneuzen is klaar voor de dodenherdenking met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog op 4 mei 2024. In februari werd het bestaande oorlogsmonument uit 1950 al naar de definitieve plek gebracht. Het monument is opgericht op verzoek van de toenmalige koningin Wilhelmina, ter herdenking van gefusilleerde medewerkers van Rijkswaterstaat die Duitse explosieven probeerden te verwijderen in september 1944. Het herdenkingsplein ligt tussen de Nieuwe Sluis en Oostsluis in. (JKV)

GEODIS –

GEODIS versterkt zijn capaciteiten voor temperatuurgecontroleerd farmaceutisch transport in Europa dankzij het feit dat het voor zijn vestiging in Kopenhagen het IATA CEIV Pharma-certificaat heeft verkregen. Hiermee heeft GEODIS nu in totaal 28 CEIV Pharma-gecertificeerde vestigingen in zijn wereldwijde netwerk in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Europa. Op de locatie in Kopenhagen biedt GEODIS een crossdockservice met een temperatuurbereik van +2 °C tot + 8°C en +15 °C tot +25 °C, aangevuld met uitgebreide lucht-, zee- en wegoplossingen.  (MDV)

INEOS ZONNEPARK –

INEOS Oligomers heeft vorige week een nieuw zonnepanelenpark geopend om CO2-vrije elektriciteit te leveren aan de productievestiging van het bedrijf in Feluy. Het zonnepark heeft een oppervlakte van 2 hectare, produceert 3,8 MW en zal 800 ton CO2 per jaar besparen. “Dit is een belangrijke stap voor de site in Feluy in zijn doelstelling om tegen 2030 Durasyn® polyalfa-olefinen (PAO’s, basis voor smeermiddelen) te produceren zonder CO2 uit te stoten”, klinkt het in een persbericht. “Het maakt het ook mogelijk om klanten producten te leveren die bijdragen aan de overgang naar een ‘netto nul’-economie. PAO’s zijn essentieel bij de productie van hoogwaardige synthetische smeermiddelen. Ze zijn te vinden in vrijwel elke moderne automotor en in de tandwielkasten van windturbines. Ze verbeteren de efficiëntie en verlengen de intervallen tussen olieverversingen.” De aankondiging volgt op het HELIOS-project dat onlangs werd aangekondigd door INEOS Inovyn voor de bouw van een zonnepark met 90.000 panelen om 60 MW CO2-vrije elektriciteit op te wekken voor de site in Jemeppe. (KDJ)

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
STEF, DHL, GEODIS, INEOS, herdenkingsplein en reddingsboot – Flows

STEF, DHL, GEODIS, INEOS, herdenkingsplein en reddingsboot

Kort, Varia
Charlotte De Noose
Doop reddingsboot 'Heroz'
Doop reddingsboot ‘Heroz’ © VBZR

DHL zal 8,7 miljoen dollar betalen om een rechtszaak over rassendiscriminatie te schikken, vestiging GEODIS in Kopenhagen verkrijgt het IATA CEIV Pharma-certificaat en STEF realiseerde in het eerste kwartaal een winststijging van 5,7%.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login