Drukke netwerkdag in Antwerpen: drinks YoungShip en ASV TNG (+foto’s)

Nieuws, Scheepvaart
Philippe Van Dijck

YoungShip in Bar du Port

Een grote opkomst donderdagavond bij de eerste afterworkdrink van YoungShip Belgium (eerste foto). Ondanks de frisse bries verzamelden verschillende ‘maritieme jongeren’ op het terras van Bar du Port om het glas te heffen op het tweede werkjaar van YoungShip Belgium.

In tegenstelling tot andere netwerkorganisaties richt YoungShip zich op alle maritieme beroepen met een passie voor de maritieme sector. “Iedereen is welkom bij ons”, verduidelijkt Lars Schoeters, bestuurder van YoungShip. “We merken dat ons concept aanslaat. In tegenstelling tot andere netwerkverenigingen uit de sector, blijft ons ledenaantal stijgen. Inmiddels zijn we met meer dan tweehonderd leden. YoungShip begint stilaan een gevestigde waarde te worden.” Waarom YoungShip dan zo verschilt van andere organisaties is volgens Lars Schoeters te wijten aan twee aspecten: “Enerzijds is YoungShip een internationaal bekend concept. Veel expats kennen het concept uit het buitenland en vinden dan makkelijk de weg naar de Belgische afdeling. Engels is dan meestal ook de voertaal op onze events. Anderzijds lijkt ook het diverse aanbod van activiteiten aan te slaan. We proberen een goede mix aan te bieden van interessante, unieke en ludieke activiteiten. Zo organiseerden we eind juni een zeilregatta en bezochten we Anglo Belgian Company in Gent, een bedrijf dat scheepsmotoren maakt. We proberen al onze evenementen te linken aan de maritieme sector.”

YoungShip gaat nu zijn tweede werkjaar in. De organisatie heeft nog voldoende inspiratie voor interessante evenementen. “Ideeën genoeg”, vult Nathan De Bruyn (bestuurder) aan. “We hebben tijd tekort om alles in te plannen wat we willen doen. De planning van de komende maanden ligt al vast en is veelbelovend. Uiteraard volgen er nog afterworkborrels, maar we hebben ook enkele nieuwe activiteiten.”

Binnenkort plant YoungShip een bezoek aan het Ocean Film Festival. Inschrijven kan binnenkort via de website van YoungShip Belgium.

ASV The Next Generation: Feestje in ‘den 110’

ASV: The Next Generation, de jongerenafdeling van de Antwerpse Scheepvaartvereniging, trapte donderdagavond eveneens haar werkjaar op gang (foto’s 2 en 3). Plaats van afspraak: Gaarkeuken 110, waar het wel vaker fijn verbroederen is voor de maritieme community. Een wat informeler decor om het jaar in een ongedwongen sfeer te starten. 

“Er werd uitvoerig nagepraat over het succesvolle event met de KdG Hogeschool, waar de ASV-jongeren de studenten warm hebben willen maken om te kiezen voor een ‘topjob in onze haven’, iets wat de Next Generation het hele jaar door tracht te bewerkstelligen via de talloze events die ze organiseren, al dan niet in samenwerking met andere partners. Daarnaast ging het ook over de nog op stapel staande bezoeken bij een aantal bedrijven in de haven. Dit alles in dit geweldige kader van ‘den 110’”, zegt penningmeester Tom Christiaens. 

“We zoeken altijd locaties die een link hebben met de maritieme sector, zoals het MAS of Red Star Line-museum”, gaat Christiaens verder. “We zitten hier tussen de containers. Je wordt dus echt geconfronteerd met het fysieke aspect van de job, waar je op het bureau minder voeling mee hebt. Maar het is de samenwerking tussen ‘den bureau’ en het dok die ervoor zorgt dat de zaken blijven draaien.”

Over de opkomst is Christiaens tevreden: “De harde kern is er, én een aantal nieuwe gezichten. Het is goed om te zien dat de vereniging, die haar zesde jaar in gaat, in beweging blijft.”

Philippe Van Dijck/Michiel Leen

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Drukke netwerkdag in Antwerpen: drinks YoungShip en ASV TNG (+foto’s) – Flows

Drukke netwerkdag in Antwerpen: drinks YoungShip en ASV TNG (+foto's)

Nieuws, Scheepvaart
Philippe Van Dijck

YoungShip in Bar du Port

Een grote opkomst donderdagavond bij de eerste afterworkdrink van YoungShip Belgium (eerste foto). Ondanks de frisse bries verzamelden verschillende ‘maritieme jongeren’ op het terras van Bar du Port om het glas te heffen op het tweede werkjaar van YoungShip Belgium.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login