Telex over Maersk, Liefkenshoektunnel, rijverbod in Duitsland en DHL

Nieuws, Mensen
Julie Desmet

Het rijverbod in Duitsland op zon- en feestdagen voor vrachtwagens boven de 7,5 ton is opnieuw ingegaan, DHL Aviation op Brussels Airport is op zoek naar honderd nieuwe medewerkers en Maersk heeft de overname van KGH Customs Services afgerond.

LIEFKENSHOEKTUNNEL –

De Liefkenshoektunnel krijgt op donderdag 3 en vrijdag 4 september een grondige wasbeurt. Om de verkeershinder te beperken wordt de tunnel telkens van 21.00 uur tot ’s anderendaags 5.00 uur in één rijrichting afgesloten. Op donderdag is dat richting Gent, op vrijdag richting Nederland. Vanaf oktober volgen er nog vijf onderhoudsbeurten, telkens een per maand. Actuele info vindt u hier

VAN CAUWELAERTSLUIS – 

Op donderdag 3 september is de Van Cauwelaertsluis op de Antwerpse rechteroever van 8.00 uur tot 16.00 uur tijdelijk buiten dienst wegens onderhoudswerken. Het scheepvaartverkeer kan omvaren langs de Boudewijnsluis.

RIJVERBOD – 

Het rijverbod in Duitsland op zondag voor vrachtwagens boven de 7,5 ton is opnieuw ingegaan. Het verbod geldt op zon- en feestdagen tussen 0.00 uur en 22.00 uur in alle deelstaten. Op de site van het Federaal Bureau voor het Goederenvervoer (BAG) leest u meer over de uitzonderingsmaatregelen.

MLSO – 

De website van de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) is nu ook beschikbaar in het Engels. “Taal is niet langer een barrière om ons te leren kennen”, laat MLSO weten. In maart dit jaar heeft MLSO zijn website nog in een nieuw jasje gestoken. Bedrijven moeten nog sneller de info vinden die ze nodig hebben, aldus MLSO. 

DHL AVIATION – 

DHL Aviation, het sorteercentrum van pakjesbedrijf DHL Express op Brussels Airport, zoekt honderd nieuwe medewerkers. De logistieke speler is vooral op zoek naar laders, lossers en techniekers, maar ook managers. “De volumes blijven groeien. We zitten 15 tot 20% boven de volumes van vorig jaar”, aldus DHL Aviation. Wie interesse heeft, kan zich op de website van Start People inschrijven voor de jobdag op zaterdag 5 september

MAERSK – 

De Deense rederij Maersk heeft de overname van het Zweedse KGH Customs Services voor 279 miljoen dollar afgerond. Met de overname wil Maersk een volledige oplossing bieden op het vlak van douaneaangifte en klantenservice wereldwijd. KGH Customs Service, met hoofdkantoor in Göteborg, heeft ook een vestiging in Antwerpen. Tot eind 2020 zullen de teams van Maersk en KGH samenwerken aan een gezamenlijk bedrijfsmodel. 

COTONOU – 

De haven van Cotonou (Benin), waar Port of Antwerp International (PAI) mee aan het roer zit, heeft twee nieuwe sleepboten besteld bij Damen Shipyards (zie foto). De slepers krijgen elk een trekkracht van 85 ton en komen begin 2021 in de vaart. De haven van Cotonou investeert fors in de uitbreiding van de sleepbootvloot, de opleiding van loodsen en de nodige baggerwerken om schepen tot 300 meter lang te kunnen ontvangen. 

COS – 

De Nederlandse rederij Coastwise Offshore Services (COS) laat een duurzaam serviceschip bouwen voor de offshore windindustrie bij Next Generation Shipyards in Groningen. Het gaat om een nieuw scheepstype dat de stabiliteit van een traditionele catamaran combineert met de snelheid en brandstofefficiëntie van een enkelrompschip. De oplevering van de ‘COS Master’ is gepland in december 2021. 

ASKO – 

De Noorse groothandelaar ASKO slaat de handen in elkaar met Massterly, een joint venture van technologiebedrijf Kongsberg Maritime en scheepvaartgroep Wilhelmsen. Kongsberg zal twee nieuwe roro’s uitrusten met autonome technologie. Wilhelmsen is bevoegd voor het operationeel beheer. Het elektrische duo wordt begin 2022 opgeleverd. ASKO vervoert momenteel zijn lading met ruim 800 vrachtwagens per dag en wil tegen 2026 emissievrij transport aanbieden. 

‘MV WAKASHIO’ – 

Mauritius vraagt ruim 28 miljoen euro schadevergoeding aan Japan voor de olieramp met de gestrande ‘MV Wakashio’. De grote som geld moet de vissers die getroffen zijn door de ecologische crisis, uit de financiële problemen helpen. De som moet ook de opleidingen tot visser financieren, de bouw van nieuwe vissersboten en de renovatie van een onderzoekscentrum naar visserij. 

Julie Desmet

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Telex over Maersk, Liefkenshoektunnel, rijverbod in Duitsland en DHL – Flows

Telex over Maersk, Liefkenshoektunnel, rijverbod in Duitsland en DHL

Nieuws, Mensen
Julie Desmet

Het rijverbod in Duitsland op zon- en feestdagen voor vrachtwagens boven de 7,5 ton is opnieuw ingegaan, DHL Aviation op Brussels Airport is op zoek naar honderd nieuwe medewerkers en Maersk heeft de overname van KGH Customs Services afgerond.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login