Logistieker ODTH bouwt magazijn gekoelde farmalogistiek in Willebroek

Nieuws, Mensen
Philippe Van Dooren

Logistiek bedrijf ODTH bouwt in Willebroek nog een gecertificeerd farmamagazijn. De installaties met tienduizend palletplaatsen zijn begin april 2021 operationeel. De ligging naast de containerterminal speelde een rol bij de keuze van de locatie.

Het gebouw van 6.000 m² wordt opgetrokken achter het megacomplex van 100.000 m² aan de Victor Dumonlei in Willebroek. Schepen Ilse Lenvain, Jos De Wael (eigenaar van ODTH), CEO Veroniek De Mulder en burgemeester Eddy Bevers (van links naar rechts op de foto) gaven de eerste spadesteek.

“ODTH First Class Logistics is al vijftien jaar aanwezig in Willebroek en beschikt ook al tien jaar over een farmalicentie. Verschillende multinationals uit de farmaceutische sector zijn vaste klant en vragen voor meer van deze gespecialiseerde stockagemogelijkheden. Het gaat dus om een verdere uitbreiding van de bestaande gebouwen met het oog op de groeiende farma-activiteiten”, zegt Veroniek De Mulder.

Meer vraag naar gekoelde farmalogistiek

Het logistieke bedrijf kende de afgelopen jaren een forse groei in de farmaceutische sector. “In 2017 hebben we onze gespecialiseerde magazijnen al een eerste keer uitgebreid met 12.000m². De activiteiten daar gebeuren bij een temperatuur van 15-25°C. Nu is het tijd voor de verdere ontwikkeling van gekoelde activiteiten. In het nieuwe magazijn zal de temperatuur tussen 2 en 8° C bedragen”, aldus De Mulder.

Het gekoelde magazijn beslaat een oppervlakte van 6.000 m². “Door gebruik te maken van een innovatief rackingsysteem kan de opslagcapaciteit tot bijna tienduizend palletten worden opgedreven. Deze capaciteit en de koelgaranties maken van dit distributiecentrum een bijzondere troef voor de bestaande farmacluster in de regio”, zegt ze nog.

Verbindingen met havens

Volgens de Mulder is de ligging van het distributiecentrum eveneens een grote troef. “Het ligt naast de TCT-containerterminal van Hutchison aan het Zeekanaal. Dankzij de dagelijkse verbindingen met de havens van Antwerpen en Rotterdam wordt het nu ook mogelijk om gekoelde farmaproducten te exporteren naar alle delen van de wereld”, zegt De Mulder.

In de farmamagazijnen van ODTH gebeurt niet alleen opslag, maar ook crossdock, consolidatie van exportflows, kwaliteitscontroles, (her)verpakken en sampling.

Eens het nieuwe gebouw operationeel is, zal de totale oppervlakte voor de farmalogistiek in Willebroek 21.000 m² zijn. Daarnaast is er nog logistiek en opslag van hoogwaardige en vaak gereglementeerde goederen zoals gevaargoed, FMCG (fast moving consumer goods), traagroterende wisselstukken voor de autosector en bierproducten. ODTH First Class Logistics heeft verder nog logistieke vestigingen in Rumst en Mechelen.

Philippe Van Dooren

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Logistieker ODTH bouwt magazijn gekoelde farmalogistiek in Willebroek – Flows

Logistieker ODTH bouwt magazijn gekoelde farmalogistiek in Willebroek

Nieuws, Mensen
Philippe Van Dooren

Logistiek bedrijf ODTH bouwt in Willebroek nog een gecertificeerd farmamagazijn. De installaties met tienduizend palletplaatsen zijn begin april 2021 operationeel. De ligging naast de containerterminal speelde een rol bij de keuze van de locatie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login