Maritiem feest 'A La Marine Nation' van CMB.TECH schot in de roos

Fotoalbum, Mensen
Julie Desmet
Omdat Het Kan en Average Rob zetten A La Marine Nation in vuur en vlam.
Omdat Het Kan en Average Rob zetten A La Marine Nation in vuur en vlam. © Tom Dieleman

Het maritiem dansfestival A La Marine Nation, dat op 24 oktober 2024 voor het eerst in Antwerpen plaatsvond, trok ruim 1.500 bezoekers. Het event bracht maar liefst 250.000 euro op voor het goede doel.

De Antwerpse scheepvaartgroep CMB.TECH en de rederij MSC Belgium organiseren elk om beurt een groot feest: het ene jaar ‘Overstag’, het andere jaar ‘A La Marine Nation’. Beide evenementen willen de maritieme gemeenschap samenbrengen, met als doel elkaar in een informele sfeer leren kennen, een stevig feestje bouwen én geld inzamelen voor het goede doel.

Het was over de koppen lopen in de Waagnatie voor de eerste editie van A La Marine Nation. Meer dan 1.500 bezoekers trokken de dansschoenen aan en veroverden de dansvloer. Er werd reikhalzend uitgekeken naar ‘Omdat Het Kan & Average Rob’, maar ook de swingende beats van ‘The Dirty Daddies’, DJ Wout, DJ Hans en DJ Dimitri Wouters werden door de aanwezigen enorm gesmaakt.

250.000 euro

Alle opbrengsten van A La Marine Nation komen rechtstreeks ten goede aan TAJO (Talent Atelier voor Jongeren). “We hebben de sector op een unieke manier bij elkaar kunnen brengen en dat allemaal voor het goede doel waarvoor we meer dan 250.000 euro hebben ingezameld. De artiesten hebben de Waagnatie in vuur en vlam gezet. De bezoekers hebben met volle teugen genoten”, blikt CMB.TECH tevreden terug.

Hieronder vindt u een videoverslag van de avond alsook een fotoalbum.