Bevertrans viert 30-jarig jubileum met opening nieuwe site in Zedelgem

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Liselotte, Charlotte en Marlotte Verhegge van Bevertrans
Liselotte, Charlotte en Marlotte Verhegge van Bevertrans © Bevertrans

Het West-Vlaamse transportbedrijf Bevertrans heeft zijn intrek genomen in een nieuw gebouw. De familiale onderneming, die wordt geleid door drie zussen, heeft de gloednieuwe site uitgerust met slaapplekken en sanitair voor buitenlandse chauffeurs.

Bevertrans vierde recent zijn 30-jarig jubileum met de opening van een gloednieuwe site in Zedelgem. Om in orde te zijn met de Europese wetgeving in het kader van de Mobility Package, bieden ze daar hun buitenlandse chauffeurs tien overnachtingsplaatsen en bijhorend sanitair aan, met parking en wasplaats.

Drie dochters

Het internationaal transportbedrijf Bevertrans werd in december 1993 opgericht door wijlen Geert Verhegge en Jean-Marie Betsch. Het bedrijf is gespecialiseerd in vervoer van tankcontainers (chemische producten en voedingsmiddelen) en in kippertransport.

In 2021 namen de dochters van Geert – Charlotte, Liselotte en Marlotte – het bedrijf over. Het was geen op voorhand uitgestippeld scenario dat de drie zussen hun intrede zouden maken in het bedrijf. “Ik heb zelfs ooit gezegd dat ik die stap nooit zou zetten”, vertelde Charlotte in een eerder interview met Flows. Toch maakten ze alle drie druppelsgewijs hun opwachting bij Bevertrans. In 2006 beet Liselotte de spits af na haar studies logistiek beheer. Ze is financieel verantwoordelijke. Als enige van de drie zussen beschikt ze ook over een rijbewijs als vrachtwagenchauffeur. Zeven jaar later, in 2013, trad de jongste zus Marlotte in haar voetsporen. Ze is operationeel en commercieel verantwoordelijke. Twee jaar geleden kwam Charlotte als laatste aan boord. Zij ontfermt zich over het personeelsbeleid.

Keuken en douche

In totaal telt het bedrijf nu zo’n 70 medewerkers, waaronder 65 chauffeurs. Een groot aantal daarvan verblijft in het weekend op het bedrijf. En net voor die chauffeurs is afgelopen weekend de nieuwe site geopend, om in orde te zijn met de nieuwe Europese richtlijn in het kader van de Mobility Package. Die stelt dat buitenlandse chauffeurs tijdens het weekend een comfortabele rustplaats met slaapplek moeten krijgen, buiten de vrachtwagen. De nieuw geopende site voldoet ruimschoots, want die biedt niet alleen slaapplekken, maar ook een keuken en douches aan.

Europa doorkruisen

Bevertrans werkt sinds dag een, ondertussen al meer dan 30 jaar, samen met DKV Mobility. Alle vrachtwagens zijn uitgerust met de DKV Box Europe en beschikken over een DKV Card. Liselotte Verhegge is tevreden over die jarenlange samenwerking: “Als internationaal transportbedrijf doorkruisen we gans Europa en is het heel interessant dat we kunnen terugvallen op een groot acceptatienetwerk. Daarnaast vinden we de one-stop-shop belangrijk. We zijn van bij het begin in zee gegaan met DKV Mobility voor hun tankkaarten. Zodra de DKV Box Europe operationeel was, hebben we ook daar meteen voor ingetekend. Die zorgt namelijk voor een maximale tijdbesparing en gemak.”

LEES OOK