Havenbedrijf Rotterdam opent wijkspreekuur voor personeelswerving

Nieuws, Havens
Jan-Kees Verschuure
Havenspreekuur Rotterdam
Havenspreekuur Rotterdam © Eric Fecken

Havenbedrijf Rotterdam wil de mogelijkheden voor werken in de haven dichter bij de inwoners brengen. Als vervolg op een proef volgt nu een havenspreekuur in de wijk Pendrecht-Zuidwijk.

Schepen Haven en Economie Robert Simons en CEO van Havenbedrijf Boudewijn Siemons openden het spreekuur op woensdag 16 oktober 2024 officieel. Met de proef wil het Havenbedrijf op een laagdrempelige manier zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor bewoners die vragen, klachten of ideeën hebben over de Rotterdamse haven.

Havenbedrijf Rotterdam deed dat eerder al als proef in Hoek van Holland en Charlois, maar nu in nauwere samenwerking met de gemeente. Sinds augustus 2024 vinden gemeentelijke spreekuren plaats in de wijkhub Pendrecht-Zuidwijk, voor heel Rotterdam Zuid. De eerste vijf spreekuren trokken tientallen bezoekers.

Banenwijzer

Tijdens de spreekuren wordt gebruikgemaakt van de ‘banenwijzer’ op het platform Werkeninderotterdamsehaven.nl. Zo krijgen werkzoekenden een overzicht van carrièreperspectieven, waarna zij direct in contact gebracht kunnen worden met potentiële werkgevers. Medewerkers van het Havenbedrijf helpen daarmee.

Enthousiasmeren

Boudewijn Siemons: “Voor de Rotterdamse haven is het van groot belang ons werk te doen in balans met de omgeving. Tijdens het havenspreekuur kunnen we als haven zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor mensen in de stad en de regio. We hopen op die manier ook mensen te enthousiasmeren in onze haven te komen werken.”

Schepen Robert Simons: “Dit biedt ons de kans om de relatie tussen de haven en onze stad verder te versterken en nieuw talent aan te trekken – essentieel voor de energietransitie. De Rotterdamse haven biedt geweldige kansen voor werk en persoonlijke ontwikkeling, en met de havenspreekuren brengen we die kansen direct naar de Rotterdammers.”