Ninatrans neemt Duitse transport- en logistiekbedrijf ARI over

Nieuws, Wegtransport
Yannick De Spiegeleir
Overname Duitse ARI door Ninatrans
Overname Duitse ARI door Ninatrans © Ninatrans

De Vlaams-Brabantse logistieke dienstverlener Ninatrans heeft All Road International (ARI) overgenomen. ARI is een familiaal geleid transport- en logistiekbedrijf dat opereert vanuit Düren in Duitsland.

ARI is actief op de markt van FTL- en LTL-ladingen in heel Europa, met een focus op Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. “Dankzij de overname kunnen we dit strategisch belangrijke distributiesegment verder ontwikkelen en aanzienlijk uitbreiden, waardoor we onze positie in de markt kunnen versterken en nieuwe groeikansen kunnen benutten”, luidt het bij Ninatrans.

ARI heeft de afgelopen decennia een stabiel en trouw klantenbestand uitgebouwd. Zaakvoerder Andreas Reul (80, links op de foto) gaat binnenkort met welverdiend pensioen. Dankzij de overdracht aan Ninatrans ziet hij de toekomst van ARI positief tegemoet. All Road International zal als zelfstandige businessunit blijven opereren. Michael en Nicole Reul, de kinderen van de oprichter, en Amin Karrakchou zullen een actieve managementrol binnen All Road International blijven vervullen.

Internationale transporten

ARI zal gebruikmaken van de expertise en innovaties binnen de Ninatrans-groep, waarbij de verschillende transportentiteiten elkaar bovendien operationeel zullen versterken. Daarnaast is er ook een geografische match. Volgens Benny Smets (rechts op de foto), CEO van Ninatrans, opent de overname de deur naar interessante mogelijkheden, zoals de uitbouw van transportactiviteiten (Road Feeder Services) voor de nabijgelegen luchthavens van Keulen, Luik en Maastricht. “Deze overname sluit aan bij onze ambitie om een belangrijke Europese speler te worden in internationale tijdkritische transporten”, zegt Smets.

All Road International telt een honderdtal werknemers en beschikt over een vloot van een 70-tal trekkers en 90 opleggers. Het bedrijf heeft een warehouse van 4.500 m2 met crossdockfaciliteiten voor klanten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.