Manuport, Yusen, Triangle, Odessa en havenmedewerkers vrijgesproken

Kort, Varia
Charlotte De Noose
'Team Yogya' van MPL Indonesia viert de opening van zijn nieuwe kantoor.
‘Team Yogya’ van MPL Indonesia viert de opening van zijn nieuwe kantoor. © MPL

Yusen Logistics wint de Innovation in Logistics & Supply Chain Award, de rechtbank spreekt drie medewerkers van MPET vrij voor hun vermeende betrokkenheid bij een mislukte uithaling, Triangle is hoofddienstaanbieder voor de vrachtwagenheffing in Nederland en ‘Optima’ werd tijdens een Russische aanval voor de tweede keer geraakt.

MPL –

Het Antwerpse expeditiebedrijf Manuport Logistics opende zijn vierde kantoor in Yogyakarta in Indonesië. Eerder dit jaar opende MPL al een kantoor in Jakarta, Semarang en Surabaya. ‘Team Yogya’ vierde de opening met een kleine ceremonie (zie foto). MPL Indonesia telt meer dan vijftig werknemers. “Deze strategische zet markeert een belangrijke mijlpaal in MPL’s voortdurende investeringen in Zuidoost-Azië, waarmee we onze aanwezigheid in belangrijke economische regio’s verder versterken”, meldt MPL. In Yogyakarta zal MPL zich richten op logistieke diensten voor het vervoer van lokale ambachtsproducten en meubilair, steenproducten, bouwmaterialen en speciale voedingsmiddelen. (JD)

VRIJSPRAAK –

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag 11 oktober drie medewerkers van containerterminal MPET vrijgesproken voor hun vermeende betrokkenheid bij een mislukte uithaling van bijna anderhalve ton cocaïne. Het openbaar ministerie had vijf jaar cel tegen hen gevorderd. Op 28 juni 2022 werd in twee containers op Kaai 1742 bijna anderhalve ton cocaïneaangetroffen. Vermoedelijk ging het om een poging tot ‘switch’, waarbij cocaïne uit een Zuid-Amerikaanse container wordt overgeladen in een container die wellicht niet gecontroleerd zou worden. Aangezien er in beide containers verdovende middelen werden gevonden, was er tijdens de switch mogelijk iets fout gelopen. De beklaagden ontkenden iedere betrokkenheid bij de mislukte uithaling en ook de rechtbank was niet overtuigd van hun schuld. (MDV)

VRACHTWAGENHEFFING –

De Nederlandse Rijksdienst Wegverkeer (RDW) heeft Triangle gecontracteerd als hoofddienstaanbieder voor de vrachtwagenheffing, die per 2026 op het Nederlandse hoofdwegennet wordt ingevoerd. Binnen Triangle bundelen de ontwikkelaars van mobiliteitssystemen Via Verde Portugal, Ascendi O&M en Yunex GmbH de krachten voor hun rol in de uitvoering. Triangle gaat onder meer diensten voor boordapparatuur en een inningssysteem ontwikkelen. De Nederlandse vrachtwagenheffing zal worden geïnd middels een heffing per gereden kilometer. (JKV)

ODESSA –

Russische troepen vielen op 14 oktober 2024 opnieuw de haveninfrastructuur van Odessa aan met ballistische raketten. Er viel een dode en acht mensen raakten gewond. Het drogebulkschip ‘Optima‘ werd tijdens de aanval voor de tweede keer geraakt. Ook het general-cargoschip ‘NS Moon’ raakte beschadigd. Bovendien beschadigden de Russische strijdkrachten nog een graanopslagplaats, kranen, opslagfaciliteiten, apparatuur, gebouwen van de Marine Ports Administration en voertuigen. Russische troepen hebben Odessa de afgelopen weken voortdurend beschoten, waarbij ze het regelmatig gemunt hadden op de haven en de haveninfrastructuur. (JD)

YUSEN LOGISTICS –

Yusen Logistics (Benelux) bv heeft, samen met zijn partners GSK en MG Real Estate, de prestigieuze Innovation in Logistics & Supply Chain Award gewonnen met zijn farmahub in het Waalse Gembloux. De uitreiking gebeurde tijdens de BSMA Europe 2024 conferentie. De faciliteit in Gembloux, een ultramodern logistiek centrum van 40.000 m2, staat model voor innovatie binnen de toeleveringsketen van de gezondheidszorg. Door de integratie van autonome mobiele robots (AMR’s) en Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s) heeft de site een steen verlegd in de orderverwerking en de materiaalverwerking in de farmaceutische sector. (YDS)

Yusen Logistics wint Innovation in Logistics & Supply Chain Award (c) Yusen Logistics
Yusen Logistics wint Innovation in Logistics & Supply Chain Award (c) Yusen Logistics

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.