ProMedia nieuwe eigenaar van magazines SeaTalk en RateOne

Nieuws, Varia
Koen Dejaeger
Caroline Ostyn en Joan Blaas
Caroline Ostyn en Joan Blaas (eigenaar ProMedia Group) © ProMedia

Vakmagazines RateOne en SeaTalk worden per 1 oktober uitgegeven door ProMedia België. RateOne richt zich op het segment van de luchtvaartsector en SeaTalk op de maritieme sector. Beide magazines vormen een mooie aanvulling op het logistiek magazine Flows.

RateOne is een luchtvaartmagazine dat zich richt op alles wat met luchtvaart te maken heeft. Het verschijnt drie keer per jaar en biedt informatie over vliegtuigen, piloten, luchthavens en gerelateerde onderwerpen. Het heeft een divers lezerspubliek van luchtvaartliefhebbers, professionals en geïnteresseerden in de luchtvaartindustrie.

SeaTalk is een maritiem magazine dat zich bezighoudt met nieuws en ontwikkelingen in de maritieme sector. Het magazine publiceert artikelen over scheepvaart, marine, visserij, en andere maritieme onderwerpen en verschijnt elk trimester. De onderwerpen variëren van technologische innovaties in de scheepvaart tot maritieme avonturen zoals zeiltochten en cruises.

“De overname van RateOne en SeaTalk past perfect binnen onze visie om kwalitatieve nichemedia te versterken en digitaal te transformeren”, zegt Arie van Dijk, CEO van ProMedia Group. “Beide titels hebben een unieke positie binnen hun respectieve vakgebieden, en met Caroline Ostyn als hoofdredacteur (van beide magazines, red.) zijn we ervan overtuigd dat we een sterkere verbinding kunnen maken met onze lezers, zowel offline als online. We kijken ernaar uit om samen een nieuw hoofdstuk te schrijven voor deze iconische magazines en een duurzaam, toekomstgericht platform op te bouwen voor defensieprofessionals en maritieme experts.”

Belgische marine

Beide titels werden opgericht door Ostyn. RateOne verscheen voor het eerst op Sanicole Airshow in 2016 en SeaTalk kwam er in 2022 op vraag van de Belgische Marine. De magazines richten zich op specifieke doelgroepen, met een sterke focus op gespecialiseerde content binnen hun vakgebieden. Na de overname van RateOne en SeaTalk door ProMedia zijn er plannen om meer onlinecontent te genereren en de groei van de magazines te bevorderen.

“Toen ik RateOne en SeaTalk lanceerde, geloofde ik altijd in het enorme potentieel van beide titels. Al snel werd duidelijk dat een verdere groei niet haalbaar was als ik alles alleen bleef doen. Met de overname door ProMedia krijgt een sterk en ervaren team de kans om beide magazines naar een hoger niveau te tillen, inclusief een grote sprong richting een sterker digitaal platform. In mijn nieuwe functie als hoofdredacteur kijk ik ernaar uit om actief bij te dragen aan deze nieuwe fase.”

ProMedia

ProMedia Group is een multimediabedrijf en uitgever van business-to-businessvakbladen in de sectoren mobiliteit, verkeer en transport. Via tal van vakmagazines worden dagelijks bedrijfsleiders, managers, ondernemers en andere professionals geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Daarnaast organiseert de groep hoogwaardige (inter)nationale congressen en vakbeurzen in de sectoren waarin haar media actief zijn. De vakbladen van ProMedia bereiken per maand meer dan 1 miljoen professionals in de transport-, mobiliteit- & maritieme sector.